Outdoor di Lapangan Terbang

Sungguh seronok apabila dapat peluang ambil gambar outdoor di tempat yang belum pernah dilakukan sebelum ini. Pengantin lelaki ini, Azren adalah kawan sejak sekolah dulu dan selalu lepak bersama rakan2 lain jika ada kesempatan. Jadi dengan mereka berdua keadaan menjadi lebih mudah untuk bekerjasama. Kami menunggu hampir 20 minit di kawasan ini untuk menunggu ketibaan…

Outdoor at Putrajaya

Photos & text by: Ridhuan Abu Bakar (diwant) BEBERAPA minggu lepas, saya bersama pasangan Hakim dan Shuhaiba telah mengadakan satu sesi outdoor di Putrajaya. Masa yang telah ditetapkan adalah sekitar 3 jam, jadi banyak la masa untuk ronda- ronda Putrajaya untuk mencari lokasi yang menarik. Seperti yang diketahui semua jurugambar (abg kamera) di luar sana,…

Sungai Petani yang pesat membangun

Photos & written by: Ridhuan Abu Bakar (diwant) A member of Pixelworks Photography & Design http://www.Pixelworks.com.my SATU assignment yang agak mengejutkan saya kali ini. Saya mendapat job ni daripada housemate saya, boleh dikatakan last minit jugak, seingat saya beberapa hari sebelum tarikh majlis ini berlangsung. Dan lagi satu kejutan ialah kedua- dua majlis akad nikah…

The Photographers Dilemma

Written by: diwant I KNOW many photographers out there were in some kind of dilemma about their profession. Most of their works are currently posted in websites, blogs and online advertising for marketing purpose and as an online portfolio. In order to gain recognition and attention, usually we have to post our so-called best shots…

Perfect Neighbourhood

Written & experienced by: diwant/PIXELWORKS the names are there make- up and a bit of self portrait 7 tents, 1 ‘pondok’ for the guest’ to have a rest, multi-racial guest’ and total ‘gotong royong’ to prepare the food. That’s why I say it is a perfect neighborhood. Klang is a big terriroty, and I’m not…

Malu Tapi Mahu

Written & experienced by: diwant/PIXELWORKS I LOVE these guys, I love this venue , I love doing it, and I hope they’ll love it too, insyaAllah. “Nanti nak baring kat taman tu boleh la.” “Tapi rumput basah ni, tak kisah ke?” “Tak kisah, janji gambar cantik.” Hmmmm. Ini macam bukan Azura yang saya kenal semalam,…

Tanjong Karang paddy field

Written & experienced by: diwant/Pixelworks Let me put some facts first about today before I say anything about the wedding. Today was the day that: – the 1st time I shoot with another partner from Pixelworks – the 1st time I went to the wrong house before got it right – the 1st time we…