Outdoor at Putrajaya


Photos & text by: Ridhuan Abu Bakar (diwant)

BEBERAPA minggu lepas, saya bersama pasangan Hakim dan Shuhaiba telah mengadakan satu sesi outdoor di Putrajaya. Masa yang telah ditetapkan adalah sekitar 3 jam, jadi banyak la masa untuk ronda- ronda Putrajaya untuk mencari lokasi yang menarik. Seperti yang diketahui semua jurugambar (abg kamera) di luar sana, salah satu tempat ‘wajib’ untuk mengambil gambar perkahwinan adalah dihadapan Istana Kehakiman dan juga padang di seberang jalan, iatu kawasan bangunan Perbadanan Putrajaya. Jadi kami mulakan sesi shooting disitu.

Selepas hampir 2 jam kami pusing- pusing, tunggang terbalik dan baring- baring, kami menuju ke lokasi lain iatu Taman Botani yang terletak di Presint 1 kalau tak silap saya la. Nak shoot dalam kawasan ni menyebabkan mereka ‘kehilangan’ RM100, gara- gara photography fees. Bila tengok carta bayaran tu, RM100 ni kira OK la, berbanding dengan video commercial shooting yang berharga RM10000 untuk satu hari. Ya, sepuluh ribu. Mula- mula macam mau tak mau masuk sebab bayaran tu agak tinggi la jugak. Tapi disebabkan hanya sekali ja sesi outdoor mereka ni, so kami pun masuk la. Hasilnya memang puas dan bagi saya memang tak rugi kalau nak buat sesi outdoor kat Taman Botani ni sebab memang cantik kawasan ni. Lain kali saya mesti datang lagi untuk amik gambar disini.

Sesi yang sepatutnya mengambil masa 3 jam akhirnya menjadi 7 jam. Huh! Apa jadi dengan 4 jam tu? Panjaaannnngggggg ceritanya. Tapi tak perlu la saya tulis kat sini kot, just enjoy the photos. Kali ni nak buat vintage effect, harap2 hangpa semua rasa konsep ni menjadi.

Habis sesi shooting, saya membawa diri ke Neo Cyberjaya untuk pekena shisha kasih sayang yang memang sempol tu, sambil melayan corner baikkk punya kat situ. Sapa2 yang penah mai sini tau kot corner mana yang saya maksudkan…


Advertisements

4 thoughts on “Outdoor at Putrajaya

  1. awesome work dude.. vintage touch eh.. hehehe

    damn.. lama tak pekena shisha nih.. kurang kasih sayang dah.. hahahahah

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s